British Sea Power şi Transe Express animă publicul la TIFF 2016

Una dintre cele mai cunoscute trupe de indie rock din Marea Britanie, British Sea Power, acompaniază live la cea de a 15 a ediţie a Festivalului  Internaţional de Film Transilvania (27 mai-5 iunie), un excelent film, From the Sea to the Land Beyond (regizor Penny Woolcock) ce conţine imagini de arhivă şi documentează schimbările societăţii britanice şi viaţa în timpul celor două războaie, lupta pentru drepturile femeilor şi vremurile de pace, anunță organizatorii. Prestigioasa trupă a avut turnee în toată lumea şi astfel a câştigat aprecierea unor mari artisti precum David Bowie, Radiohead şi Jarvis Cocker.

Un alt eveniment spectaculos în cadrul acestei ediții a TIFF va fi susținut de renumita trupă franceză de street arts Transe Express, care vine să încânte publicul cu Mobile Homme şi Tambours en Feu, două spectacole muzicale şi vizuale impresionante. Mobile Homme va face deschiderea oficială a festivalului în 27 mai, în Piaţa Unirii, la ora 20.45, înaintea premierei filmului “6,9 pe scara Richter”, regizat de Nae Caranfil. Publicul din Cluj va avea parte de adrenalină datorită acrobaţiilor la înălţime şi trapeziştilor suspendaţi de macarale.

De asemenea, în prima seară de Weekend la Castel, în 28 mai, la Castelul Banffy de la Bonțida, va avea loc cea de a doua reprezentaţie a trupei, Tambours en Feu, care va încânta ochii privitorilor cu parada festivă cu toboşari. Echipa Transe Express este cea care a deschis Jocurile Olimpice din Albertville în anul 1992 şi este formată din sute de actori acrobaţi, dansatori, percuţionişti, sudori ce oferă publicului creaţii ce şochează, intervenţii ce modifică întreg aspectul străzilor, combinând muzica, focul, circul şi artele vizuale.

Un articol de Ioana Cozma