Începe Temps D’Images!

Festivalul de teatru, dans, video și performance se află anul acesta la a opta ediție. Între 7 și 14 noiembrie Clujul va fi împânzit de evenimente artistice ce au ca bază conceptuală ideea de „corp comun”. La Temps D’Images a fost întotdeauna vorba despre colectiv, societate, solidaritate, individ, discriminare și alte teme majore abordate prin prisma artei sub diverse forme (teatru, dans, performance etc.). Fiind, probabil, unul dintre cele mai lucide festivaluri de artă (mă refer aici la capacitatea cu care organizatorii reușesc să cuprindă o mulțime de evenimente artistice prin care se trag semnale de alarmă, atât la nivel individual cât și la nivel social), Temps D’Images își continuă „misiunea” dezbătând anul acesta importanța lucrului colectiv vs. cea a vocii individuale într-un cadru artistic.

Utilitatea și necesitatea acestor forme de expresie sunt uneori accentuate de dezbaterile deschise care întâmpină publicul și care au ca scop aducerea la cunoștință a unor probleme sau subiecte actuale. Printre cei care vor susține aceste conferințe/dezbateri se află Helen Hester, Nick Srnicek și Raluca Voinea care vor discuta pe marginea Politicii Corpului Reproductiv: Tehnologie, gen, colectivitate.

Ca de obicei, festivalul oferă o paletă largă de evenimente culturale și artistice. Din sfera teatrului vom putea participa la spectacole realizate în Cluj-Napoca, precum Provizoriu de Raul Coldea și Petro Ionescu (care a avut premiera pe scena teatrului independent clujean la Reactor de creație și experiment) și Ghinga de Valentina Gabor, Leta Popescu și Andrada Lazăr (Fabrica de Pensule), dar și la spectacole sau performance-uri din afară sau realizate în colaborare cu alte țări: Căpcăuni (Fr.) regizatde Yann Verburgh sau Pulverizare (Fr. + Ro. ) de Frédéric Fisbach după un text de Alexandra Badea.

Mai departe vă las să consultați programul și alte detalii legate de evenimente sau de concept pe site-ul oficial al festivalului:

http://www.tempsdimages.ro/index.php/ro/home

Vizionare plăcută!temps-d’images-2015