Mihai Chirilov, despre TIFF 2016 și Sophia Loren

La începutul acestei săptămâni, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, Mihai Chirilov,  a acceptat invitația pentru a participa la o discuție cu presa, moderată  de jurnalistul  Mihnea Maruță , în cadrul TIFF Lounge.

13336410_280281265646498_453795602_n
Subiectele dezbătute în cadrul acestei întâlniri s-au bazat pe tematica TIFF-ului  și secțiunea ce implică proiecții speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Până  acum 4 ani, această  secțiune era întâlnită doar în cadrul TIFF, fiind singurul festival din Europa ce desfășura această  activitate.
După cum spune și Mihai Chirilov, acest gen de producție a fost o noutate și o provocare atât pentru el, cât și pentru echipa TIFF. Această  proiecție a oferit ocazia persoanelor cu deficiențe de vedere să urmărească  mai multe filme, marea majoritate fiind românești.
Tot în cadrul conferinței, Mihai Chirilov a confirmat oficial prezența Sophiei Loren în data de 4 iunie în cadrul Galei de închidere TIFF 2016. Artista va fi prezentă la proiecția filmului „Căsătorie în stil italian”, în care artista interpretează rolul principal. Invitația a fost acceptată în primul rând datorită renumelui  festivalului, a precizat Chirilov.
Modul de promovare a festivalului de anul acesta este inspirat din secvențe semnificative din cele mai importante filme din istoria cinematografiei. Conceptul de anul acesta s-a născut anul trecut, iar întreaga pregătire a început din decembrie 2015.
În încheiere, directorul artistic a anunțat că în următorii ani va integra mai multe workshop-uri dedicate scriitorilor și producătorilor de film, încercând astfel îmbinarea celor două domenii  în vederea producției filmelor inspirate din romane.

Un articol de Ioana Cozma