Premiile Grammy 2017

59th_grammy_awards_2017_nominations_listCea mai așteptată ediție din ultimii 10 ani

National Academy of Recording Arts and Sciences organizeză anual, de peste 50 de ani încoace, cel mai important eveniment din lumea muzicii,  Grammy Awards. Evenimentul este organizat în ideea de a premia atât artiștii cât și compozitorii care au realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale. Grammy este echivalentul Premiilor Oscar din industria filmului. În fiecare an, fanii artiștilor nominalizați stau cu sufletul la gură pentru a afla rezultatele academiei. Însă, anul acesta avem o ediție cu totul aparte. Unul dintre motivele relevante, e tocmai batălia strânsă între artiștii care au cucerit topurile în ultimul deceniu. Dar și entuziasmul cu care cei noi în breasla muzicală, primesc primele nominalizări.

Azi au apărut nominalizările oficiale pe siteul Grammy. Iar internetul parcă a luat-o razna. Toată lumea vorbește despre posibilii câștigători. Întradevăr, pe fiecare categorie avem nume mari ale muzicii. Iar alegerea este, cu siguranță, una grea. Mai jos avem câteva dintre cele mai importante categorii din concurs :

 

Album Of The Year :

25 — Adele

Lemonade — Beyoncé

Purpose — Justin Bieber

Views — Drake

A Sailor’s Guide To Earth — Sturgill Simpson

 

Record Of The Year :

“Hello” — Adele

“Formation” — Beyoncé

“7 Years” — Lukas Graham

“Work” — Rihanna Featuring Drake

“Stressed Out” — Twenty One Pilots

 Best New Artist :

Kelsea Ballerini

The Chainsmokers

Chance The Rapper

​Maren Morris

Anderson .Paak

Best Urban Contemporary Album :

Lemonade – Beyoncé

Ology – Gallant

We Are King – KING

Malibu – Anderson .Paak

Anti – Rihanna

 

După cum vedem, bătălia este dusă de artiști precum Beyonce, Adele, Justin Bieber sau Rihanna. Toți dintre aceștia au reușit în ultimele doisprezece luni să cucerească topurile internaționale dar și să ne impresioneze cu turnee care au făcut înconjorul lumii. Cea mai strânsă luptă este între Beyonce și Adele. Artistele care sunt nominalizate aproape în aceleași categorii. Forbes speculează, în funcție de vânzările albumelor, că Beyonce ar fi cea care ar căștiga cele mai multe premii. Fiind urmată de Adele, Rihanna și Kanye West. Beyonce a adus, cu noul album, teme sociale cu care America se luptă în zilele noastre. Adele, așa cum ne-a obișnuit, șlagărele clasice de dragoste. Iar Rihanna și Kanye West, care au și primit o nominalizare în categoria Best Rap/Sung Performance, pentru melodia lor Famous; au reușit fiecare cu albumul propriu să ne aducă muzica fără de care nu am dansa atât de bine în club. O altă categorie care a atras atenția, e Best New Artist. Care printre nominalizați îi aduce pentru prima dată în această ceremonie pe cei de la The Chainsmokers. Un grup muzical extrem de interesant, cu un sound aparte, care în mai puțin de un an au reușit să se propulseze în topuri importante precum Billboard. Categoria Best R&B Performance, are și ea în frunte două nume importante, Solange și Rihanna. Nominalizate pentru melodiile Cranes In The Sky și Needed Me. Nici Justin Bieber nu e mai prejos anul acesta, cu o nominalizare importantă la categoria Album Of The Year, pentru albumul Purpose. Anul acesta o avem și pe Sia printre cei nominalizați, un alt nume care a înnebunit lume cu muzica ei. Artista este nominalizată alături de Lukas Graham, Stressed Out sau Rihanna la categoria Best Pop Duo/Group Performance. Iar în final nu îl putem uita pe Drake, care se bucură și el de 8 nominalizări la această ediție Grammy.

Așadar, după cum vedem, anul acesta Grammy Awards aduce pe aceeași scenă cele mai importante nume din muzică. Documentându-mă de siteuri precum Billboard sau Forbes, am încercat să speculez mai jos câștigătorii celor mai importante categorii. Desigur, cine v-a pleca acasă cu premiul vom afla decât în februarie.

Album Of The Year :

Lemonade — Beyoncé

Record Of The Year :

“Hello” — Adele

Best New Artist :

The Chainsmokers

Best Urban Contemporary Album :

Anti – Rihanna

Best Rap/Sung Performance :

Famous – Kanye West Featuring Rihanna

Song Of The Year :

Love Yourself — Justin Bieber

Best Pop Solo Performance :

Dangerous Woman – Ariana Grande

Best Rap Performance :

Pop Style – Drake Featuring The Trone