The Pitch intră la TIFF

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ce se desfăşoară în perioada 27 mai – 5 iunie la Cluj-Napoca, găzduieşte pentru prima dată concursul „The Pitch”. Acesta se adresează regizorilor cu idei mari şi bugete mici, desfăşurându-se deja în cadrul altor festivaluri internaţionale, inclusiv cel de Cannes. Astfel, cei care doresc să realizeze filme de scurtmetraj pot concura pentru premiul de 5.000 de euro oferit de ShortsTV.

Condiţia principală pentru înscriere este ca până în prezent participantul să fi regizat sau produs cel puţin un scurtmetraj. Participanţii trebuie să se înscrie trimiţând un e-mail la adresa pitch@shorts.tv până în data de 15 mai.

Cei 10 finalişti vor fi anunţaţi în 23 mai, urmând ca ideile lor să fie prezentate în cadrul TIFF în data de 1 iunie, într-o sesiune live.

ShortsTV este primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, disponibil în peste 40 de milioane de case din Statele Unite și Europa. ShortsTV achiziționează anual producții de calitate – animații, live action și documentare — de la cele mai importante festivaluri din lume.

Termenii și condițiile integrale pentru participarea la competitia The Pitch pot fi găsite pe www.shorts.tv.

Un articol de Mircea Ungureanu