Trei seriale de la miezul nopții: Viruși binevoitori, Văduvul negru și Schemele de familie

Săptămâna asta am trecut prin zeci de seriale, de la polițiste, la drame, la comedii… Ce am greșit pe lumea asta? Spune-mi, Tudor Giurgiu, de ce eu? Multe seriale care m-au lăsat meh. Am ajuns să cred că Trei Seriale de la Miezul Nopții își va avea O! crudul sfârșit. Neantul sufletului meu nu a prins însă vreo licărire nici când am ajuns la al 20-lea episod pilot. O săptămână negră.

Between r. Michael McGowan, 46 min

Drama

1 (1)

Descriere: Un orășel, Lacul Drăguț, în carantină; oamenii mor pe capete, scuipă delicat sânge în colț de guriță și cam atât. Carantina, bat-o vina! Guvernul e responsabil, dară!

Părere: De ce mori dacă ai peste 22 de ani? Dacă ești major, ai drept la moarte prin prelingere de sânge? De ce toți actorii par a fi former child star? Este un gagiu care parcă e Atticus Shaffer, adult, cu perucă. O să vă prindeți care. De ce văd iar elemente grafice pe ecran? M-am săturat să văd sms-uri tastate pe ecran, desene, schițe, titluri aliniate de bordura străzii. Nu. Mai. Vreau.

Actorii „actează” exact ca într-un film pentru adolescenți care se vrea edgy. Un perete din rigips e mai expresiv ca ei, o mangustă somnolentă e mai expresivă ca ei, o pâine prăjită cu fața lui Iisus E MAI EXPRESIVĂ CA EI. Tonul lor sună așa (serios, înlocuiește fraza asta cu replica oricărui personaj) fra, tu nu înțelegi fra, fra, lumea asta e un cilindru bifurcat în centrifuga universului… Toate acestea îmbinate cu o ambianță sonoră „aparte”. Dialogul mă face să vreau să îl pun pe mute și să inventez eu ceva pentru ei.

Spoiler: „Îmi amintești de tac-tu” fu ultimul lucru pe care l-a grăit. Mom? Mom! Mommy? Louis?

Verdict: Spre finalul serialului deja contemplam formele din tencuiala dormitorului. Am o pisică care linge o inimă.

 

Wicked City r. Steven Baigelman, 43 min

Crimă, Dramă

wicked-city

Descriere: Chuck Bass (Gossip Girl) revine și, de data asta, e un criminal în serie. E seducător, e minunat, e chiar el, bărbatul care racolează femei în birturi și apoi le omoară. O echipă de detectivi încearcă să prindă criminali în serie. Plot simplu, îl cunoaștem cu toții, ni l-a mai zis și CSI.

Părere: Ce poate fi mai incitant decât un criminal frumușel, când ai niște chestioare lăuntrice pe care Freud la rândul său le-ar considera incitante. Prima dată, micuțul omoară o creață, de care nu ne pasă, pentru că e o materialistă, iar apoi se joacă de-a necrofilul cu ea. Mie îmi pare rău că nu a ucis-o pe Taissa Farmiga, aștept să moară încă din American Horror Story. Sunt un om rău, știu.

Spoiler: Căpățână în cutie.

Verdict: Serialul a fost oprit. Era decent față de alte atrocități pe care am avut neșansa să le vizionez. Unele care continuă și trei sezoane. Blood & Oil, The Player, Truth Be Told, Minority Report sunt câteva seriale care au fost date dispărute și ele, pentru totdeauna.

 

Casual, r. Zander Lehmann, 26 min

Comedie

casual-hulu

Descriere: O femeie proaspăt divorțată locuiește cu frățiorul cel burlac și mai e și fiica ei. Vedem cum conviețuiesc ei doi și cum încearcă să-și rezolve baiurile amoroase și nu numai. Psihanaliză. Întâlniri. Vise. Hormoni.

Părere: Nu știu de voi, dar mie place Michaela Watkins. E naturală, parcă ar fi româncă, dar în sensul bun, parcă ți-ar fi mătușă sau ceva, dar o mătușă mil*ă. Serialul are în interiorul său naiv pretenția de a fi sincer, vrea să arate relații interumane și situații actuale „așa cum sunt” , dar unele dialoguri sunt puuuțin puerile sau exagerate. Fiica ori e ultrasexuală sau așa sunt adolescenții în ziua de azi și eu am pierdut șirul generaților și dezvoltării lor. Se punctează mult pe online dating, alt subiect în vogă, noile tehnologii, blind dates și superficialitatea lor. Divorțul, femeia care e cam pe ducă, dar încă se zbate, bărbatul care trece prin femei ca și cuțitu-n brânză. Nu am simțit artificialitatea pe care am simțit-o în alte seriale pe care le-am urmărit în 2015, dar nici nu m-a marcat. Nu l-aș încadra la comedie. Nu am râs. Nu-mi crea așteptări pe care ești incapabil să le îndeplinești. Nu mă minți frumos, că mă prind. Cel mai mult mi-a plăcut cântecul de la sfârșit, Wendy René – After Laughter (Comes Tears).

Spoiler: Buci.

Verdict: Bla. Dau o șansă episodului doi, poate e genul ăla de serial care are un pilot mai meh pentru a-ți părea mai fain apoi. Un fel de Mama,mama, am omorât câinele! Glumesc, am luat un doi la mate.